Opprørssoldat, pirat eller flyktning

De eneste karrierevalgene unge menn i Somalia har, ifølge Care.

OPPRØRSSOLDATER trener med nær Somalias hovedstad Mogadishu. Hjelpeorganisasjonen Care mener særlig unge menn i landet har få svært begrensede muligheter. Foto: AFP PHOTO/Mohamed DAHIR
OPPRØRSSOLDATER trener med nær Somalias hovedstad Mogadishu. Hjelpeorganisasjonen Care mener særlig unge menn i landet har få svært begrensede muligheter. Foto: AFP PHOTO/Mohamed DAHIR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Somalia er og blir verdens farligste land å oppholde seg i. Hjelpeorganisasjonen Care kaller situasjonen i landet håpløs, uten fungerende regjering, politi eller skole. Flere og flere blir avhengige av nødhjelp, og de unge i landet har liten eller ingen framtid.

- Særlig unge somaliske menn har tre valg, de kan bli opprørssoldat, pirat eller flyktning, sier informasjonsrådgiver Ida Sem Fossvik til Dagbladet.no.

Hundretusener av internt fordrevne somaliere bor i leirer på utsiden av hovedstaden, i andre deler av landet eller i overbefolkede flyktningleire i nabolandene. Mange av de som nå flykter er kvinner og barn. Care driver tre flyktningleirer Dadaab nord i Kenya, og Fossvik sier at 97 prosent av flyktningene kommer fra Somalia.

Overfylte flyktningleire- Fortsatt kommer det 7000 nye flyktninger hver måned. Vi venter å få 60 000 til 100 000 flyktninger til i løpet av året dersom ikke situasjonen i landet blir bedre, sier Fossvik.

Leirene i Kenya er overfylte, og til sammen er de en av verdens største flyktningleirer. Mange av flyktningene har bodd der siden leirene ble startet i 1991, og det finnes hele generasjoner som har vokst opp i leiren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer