Opprørstelefon for foreldre som vil klage på barnas skole

Foreldreopprøret mot nedskjæringer i skolen vokser. Men nybakte aksjonister kan trenge råd og veiledning fra erfarne folk, mener Utdanningsforbundet. Derfor åpner Helga Hjetland i dag landets første opplysningstelefon for opprørte foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utdanningsforbundet har merket en økende pågang etter at kommune etter kommune planlegger store kutt i skolebudsjettene:

- For mindre enn et år siden lovet partiene gull og grønne skoger i skolen. Nå ser foreldre landet rundt hvor mye løftene var verd. Da blir de opprørt, fortvilt og sinte, sier Hjetland.

Kraftig opprør

Hun opplever den store bredden i foreldrenes aksjoner og opprop som noe positivt nytt. Foreldrene er blitt mer bevisste på at de kan være en kraft. Dette vil Hjetland gjerne støtte opp om med Utdanningsforbundets ressurser:

- Foreldrene vil forsvare det offentlige skoletilbudet. Når kuttene kommer, lurer mange på hvilke lover, regler, planer og vedtak som gjelder for barna deres. Derfor oppretter vi nå en «hotline» for foreldre, elever og andre skoleinteresserte.

Et vanlig spørsmål er om hvor full klassen kan være. Er det f.eks. lov å ha 29 elever i en barneskoleklasse? Svaret står i opplæringslovens '8-3. Det er ikke lov å budsjettere med flere enn 28 elever i fulldelte skoler.

Aksjoner planlegges

Mange er også usikre på hvordan de skal gå fram for å stoppe nedskjæringene, og stiller spørsmål som:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer