Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørt av ordfører i drikkevideo

Både partifeller og opposisjon raser mot Høyre-ordfører John Ødbehrs fylle-opptreden i bar overkropp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildene av Høyre-ordfører John Ødbehr i bar overkropp som danser, styrter sjampanje og nesten-kliner med skuespiller og tidligere kulturminister Ellen Horn (Ap) setter sinnene i kok i Vestby i Akershus. Ordføreren har lagt seg kraftig ut med kommunetoppene i sitt eget parti.

- Jeg er ikke akkurat prippen jeg, men som en offentlig person så skiller ikke folk mellom deg som ordfører og hvordan du opptrer i et underholdningsprogram, sier partikollega og kommunestyrerepresentant Tone Yrvum.

Hun sto på andreplass på kommunevalglista i 2011 - under ordførerkandidaten.

- Dette er hærverk, flatfyll og voksenporno. Det er sikkert noen som synes dette er topp, men det er ikke akkurat noe som fremmer Vestby kommune, sier Høyres gruppeleder i kommunestyret Stig Eide til Dagbladet.

Ordføreren mener det bare er snakk om en morrofilm.

- Dette har ingen ting med flatfyll å gjøre. Jeg ble spurt om å være statist og her er det bare vann på flaskene. Jeg beklager at noen blir utilpass av dette, men jeg har fått aller flest positive tilbakemeldinger, sier Ødbehr.

Dårlig dømmekraft Yrvum mener bygdas fremste politiker viste manglende dømmekraft da han takket ja til å stille opp som skuespiller i TVNorge-produksjonen «Neste sommer». Humorserien skal i følge tv-kanalen ta for seg hyttelivets idyll og komplikasjoner. Det er publiseringen av promo-videoen til tv-serien som har fått det til å koke over i lokallaget.

- Han skjønner ikke konsekvensene av sine egne handlinger. Dette er hans eget valg og har ikke noe med Vestby Høyre å gjøre, sier gruppeleder Eide.

Det var lederen av Vestby Høyre, Bjørn Skaug, som først tok affære overfor ordføreren og skrev et krast brev.

- Han har fått svar, sier Ødbehr.

Trommekorps Ordføreren var selv en pådriver for at kommunen skulle legge 150 000 kroner på bordet for å lokke TVNorge til å legge filminnspillingen til Vestby.

- Det var ikke måte på hva vi skulle få ut av dette så vi ble etter hvert med på å bevilge 150 000 kroner. Nå føler jeg meg lurt. På det tidspunktet ante vi heller ikke at det skulle være med lokale skuespillere, sier Vestbys tidligere ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap).

Han leder nå opposisjonen i kommunestyret. Ordføreren avviser at han på det tidspunktet hadde noen tanke om selv å bli med på innspillingen.

- Jeg spiller i Hvitsten trommekorps og så fikk korpset spørsmål om vi kunne stille med statister. Hadde jeg visst at denne henvendelsen skulle komme da vi stemte for bevilgningen kunne jeg ikke vært med og stemt, sier han.

Han opplyser at han ikke fikk noe honorar for oppdraget, men han regner med at trommekorpset fikk det.

Charter-John Ordføreren synes det er trist at medvirkningen i filmen fører til så sterke reaksjoner.

- Som ordfører bør jeg også kunne være en vanlig mann og delta i teater og film. Jeg håper folk vil se det humoristiske i det. Jeg rører jo nesten ikke alkohol selv. Mange sier til meg at det er hyggelig at vi kan ha en ordfører som ikke tar seg selv så høytidelig.

Ludvigsen mener ordføreren gjerne kan stille opp i film, men da i noe som promoterer kommunen.

- Hvis kommunen skal bevilge penger til en film og ordføreren blir med, så gjør du det med kjedet på, og med verdighet. Det kan vi ikke akkurat si at Ødbehr gjør her. Charter-John er blitt det nye navnet på vår ordfører. Det er ikke all pr som er god pr.

Høyres gruppeleder Stig Eide er bekymret for signalet ordføreren sender til kommunens vanskeligstilte.

- Vi har jo også problemer med rusmidler her i kommunen. Hvordan vil det oppfattes med en ordfører som drikker som et hull i bakken. Han er Norges svar på Silvio Berlusconi - flink til å vinne oppslutning, men gjerne med utradisjonelle metoder.

Den siste sammenlikningen har ordføreren delvis sansen for.

- Berlusconi, ja, men hele tiden på den riktige siden av loven. Det er mulig jeg er litt utradisjonell, sier han.

Byggesak: Vestbyordfører John Ødbehr er her på befaring med miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland. Bildet er tatt i forbinnelse med en helt annen sak.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Byggesak: Vestbyordfører John Ødbehr er her på befaring med miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland. Bildet er tatt i forbinnelse med en helt annen sak. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart