Skulle bake brød i hjemmelekse

Opprørt etter at elever fikk mat og helse-lekse på over tusen ord: - Det er nok nå!

Irene Dahle så leksene til 9.-klassingene i Stavanger. Hun mener totalbelastningen kan bidra til at elever føler seg mislykket og faller fra.

OPPRØRT: Irene Dahle mener det er på tide å ta leksedebatten. Hun opprørt over totalbelastningen hun mener mange opplever med dagens leksepraksis i skolen. Foto: Privat
OPPRØRT: Irene Dahle mener det er på tide å ta leksedebatten. Hun opprørt over totalbelastningen hun mener mange opplever med dagens leksepraksis i skolen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leksedebatten har lenge vært et betent tema i norsk utdanningspolitikk. Irene Dahle i Stavanger kom i helga med et flammende innlegg der hennes beskjed er: «Det er nok nå!».

Bakgrunnen er en lekse utdelt elever ved Kannik ungdomsskole i Stavanger. Hele den omfattende hjemmeoppgaven - som består av over tusen ord - kan du lese i bunn av saken.

- Det er nok nå

«Det er nok nå! Jeg har for mange venner med barn som hver dag kommer hjem fra skolen og føler seg mislykket, som blir deprimerte og stressa pga. altfor stor arbeidsbelastning og uklare mål i skolen.» skriver Dahle i Facebook-innlegget.

Dahle, som selv er utdannet sosialantropolog, har selv ikke barn som er elever ved skolen lenger, og sier oppgaven ble gitt til en av hennes venners barn.

Dahle understreker til Dagbladet at oppgaven fra Kannik bare er ment som et eksempel, og hun tror ikke oppgaven er enestående for den skolen.

- Dette er bare ett konkret eksempel i et praktisk fag, men det er slike lekser i mange fag. Man skal dokumentere hele prosessen med mål og delmål. Jeg har flere venner som har barn som får store problemer med dette. Vi kan ikke ha det sånn og må gi beskjed, sier Dahle til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer