- Opprørt når jeg blir beskyldt for bløff

Statsråd Åslaug Haga (Sp) slår tilbake. Mener kritikerne misforstår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det går inn på meg. Jeg blir opprørt når jeg blir beskyldt for bløff, løgn og dekkoperasjoner. Jeg har ikke noe å skjule, sier Åslaug Haga til Aftenposten.

Les: Jobber én dag i uka, får 450 000 kroner

Kontroll- og konstitusjonskomiteen krever at Åslaug Haga svarer på en rekke spørsmål knyttet til engasjementet som Eli Arnstad fikk i Olje- og energidepartementet, kun kort tid etter at Arnstad trakk seg som direktør i Enova etter mobbebeskyldninger.

Misforståelser 

For to uker siden sa Haga i et intervju med Aftenposten at det var uklart hvem i departementet som først nevnte Eli Arnstad som en person med kompetanse som kunne være aktuell for departementet. Men fredag innrømmet hun at hun selv var den første til å bringe Arnstads navn på banen.

- Jeg må erkjenne at det har blitt misforståelser rundt det utsagnet, og det har foranlediget en voldsom kritikk. Når jeg ble spurt om hvem som tok initiativet, var det naturlig for meg å svare. Som sant var, det var uklart for meg hvem som tenkte tanken først. Jeg svarte som sant var, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer