Opprørt Obama holder fortsatt døra på gløtt

Fordømmer volden mot demonstranter, men avviser ikke dialog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Verdenssamfunnet er «sjokkert og opprørt» over voldsbruken i Iran, slår Barack Obama fast. Men han vil likevel ikke utelukke en fremtidig dialog med Iran.

Republikanerne i USA har kritisert presidenten for å ha vært for mild i sine uttalelser i etterkant av presidentvalget i Iran, men tirsdag var Obama tøffere i tonen.

- Behandlingen av demonstrantene er urettferdig, og jeg fordømmer den på det sterkeste. Jeg står sammen med det amerikanske folket i sorgen over hvert eneste liv som har gått tapt, sa Obama på en pressekonferanse.

- Uvisst utfall

Men til tross for fordømmelser av voldsbruken, ville Obama ikke svare på hvordan amerikanerne vil reagere overfor Iran om uroen fortsetter. Han utelukket heller ikke at USA endrer sin strategi overfor Iran og åpner for dialog.

- Vi vil følge med og se hvordan dette utvikler seg før vi justerer kursen for hvordan vi skal gå fram, sa Obama, som gjentok at det fortsatt er uklart hva som vil bli resultatet av den intense konflikten om valget i Iran.

Irans håndtering av opposisjonell virksomhet vil bidra ikke bare til å forme Irans fremtid, men også landets forhold til andre land, la USAs president til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer