Opprørt ordførerkandidat: - Folk påstår at kona mi går med burka

Må presisere at han spiser pølser og håndhilser på kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Ordførerkandidat i Drammen, Masud Gharahkhani (Ap), kom til Norge som flyktning fra Iran på slutten av 80-tallet. Under årets valgkamp har han hørt ville rykter om seg selv.

Blant annet har Gharahkhani gått ut i lokalavisa Drammens Tidende og drept myter rundt hans egen person, som at han ikke spiser pølser eller håndhilser på kvinner.

- Jeg har hørt folk påstå at kona mi går med burka, at jeg ikke lar henne jobbe og at hun ikke snakker norsk. Jeg ler av disse ville ryktene, men det har gjort meg oppmerksom på at noen fortsatt kan oppleve barrierer i samfunnet fordi de har en annen hudfarge, sier Ap-politikeren.

- Blir aldri norsk nok Han mener det har vært viktig å være personlig og åpen om temaet, for å få bukt med slike holdninger.

- Jeg er utrolig priviligert som nå har muligheten til å kunne bli ordfører i en fantastisk by som Drammen, men det er trist at noen kan oppleve at man aldri blir norsk nok.

Gharahkhani sier han blir opprørt av å se holdningene som finnes i deler av samfunnet.

- Min motkandidat, en middelaldret hvit mann, møter nok neppe de samme ryktene som meg. Det er folk med rare holdninger som setter ut disse ryktene, sier Gharahkhani.

- Ikke bruk tid på Frp Han har fulgt flyktningdebatten tett i valgkampen, og rister på hodet av utspillene til flere sentrale Frp-politikere.

- Jeg kom på slutten av 80-tallet fra krigen i Iran og er evig takknemmelig for at vi fikk bli i Norge, der vi møtte et lokalsamfunn som tok vare på oss, stilte krav, men også ga oss muligheter. Man trenger ikke bruke så mye tid på Carl I. Hagen og Frp, for det norske folk tar fullstendig avstand fra utspillene og meningene de kommer med, sier ordførerkandidaten.

Gharahkhani understreker viktigheten av at alle nordmenn bruker stemmeretten under årets kommunevalg.

- Vi går faktisk og banker på dører både på dagtid og kveldstid for å få folk til å stemme. Valgdeltagelsen blant minoriteter er lav. Vi som folkevalgte må snakke om de nære tingene, understreker kandidaten.

Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden i vårt live-studio på nett.

Om du ønsker å delta i debatten, bruk emneknaggen #dbvalg15 på twitter.