- Opprørt over Arafat-tale

Israels statsminister Ehud Barak var skuffet over talen palestinernes president Yasser Arafat holdt i Oslo rådhus i går, opplyser kilder ved Baraks kontor til Jerusalem Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kildene var det særlig Arafats omtale av Jerusalem som «hellig for palestinerne», og sterke kritikk av de jødiske bosetterne i de okkuperte områdene, Barak fant «upassende».

- Baraks kontor sier at en minneseremoni ikke er rette sted for politiske utsagn, skriver Jerusalem Post i dag.

USA-press

Arafat sa blant annet i sin tale at han var dypt bekymret over «den destruktive fare Israels bosettingspolitikk utgjør for fredsprosessen».

En kilde ved Yasser Arafats kontor opplyser til Jerusalem Post at palestinernes president faktisk tonet ned sin tale, etter at amerikanerne hadde bedt ham om å avstå fra å komme med «provoserende uttalelser».

Peres irriterte

Arafat var for øvrig ikke den eneste taleren i Oslo rådhus som «overrasket og irriterte» Barak, fortsetter Jerusalem Post. At Baraks partikollega, tidligere statsminister Shimon Peres, som eneste taler valgte å omtale Arafat som «president» og ikke «formann», mislikte den tidligere generalen sterkt, skriver avisen.

(NTB)

<B>OPPRØRT: </B>Barak er skuffet over Arafats omtale av den israelske bosettingspolitikken. Foto: ROBERT S. EIK