Opprørt over Erna Solberg

Amnesty Norge reagerer meget sterkt på Erna Solberg, som i Dagbladet i går sa at det nesten er umulig å få dømt personer som mulla Krekar i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Det er nesten umulig å straffeforfølge noen når det har skjedd i et annet land og når det ikke er en del av et rettsoppgjør i et annet land,» sa kommunalminister Erna Solberg i forbindelse med at Økokrim hadde besluttet å løslate mulla Krekar.

Har tatt ansvar

- Vi ser at Økokrim sliter i Krekar-saken. Men det er et merkelig signal Solberg kommer med. Jeg oppfatter at hennes uttalelser bryter med de intensjoner norske myndigheter har når det gjelder internasjonal rettsorden og jurisdiksjon, sier generalsekretær Petter Eide i Amnesty Norge.

Eide legger vekt på at Norge har tatt på seg et ansvar i forbindelse med å rettsforfølge forbrytelser begått i et annet land, blant annet når det gjelder krigsforbrytelser, økonomiske forbrytelser og barnekidnappinger.

- Norge har også tatt på seg forpliktelser i kampen mot internasjonal terror. Når Erna Solberg går ut slik hun gjorde i Dagbladet i går, gir det et signal om at dette ikke er et område som skal prioriteres, sier Eide

Naive Amnesty?

Eide er også opprørt over Solbergs uttalelser om naiviteten blant norske organisasjoner som tror det er lett å straffeforfølge folk i Norge som har begått forbrytelser i et annet land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.