Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørt over luftkvalitetsrapport

Leder Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund er opprørt over konklusjonene i rapporten om luftkvaliteten i norske byer. Han mener bylufta er minst like dårlig som før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slike undersøkelser er bare foretatt de siste årene og lufta er minst like dårlig nå som tidligere. Det er direkte feil når det påstås at lufta ikke har vært bedre på 40 år. Om man bytter ut noen farlige stoffer med andre, betyr ikke det at lufta blir bedre, sier Oddekalv til NTB.

- Biltrafikken er den største forurensningskilden og alle vet jo at det er blitt betydelig mer biltrafikk de siste årene. Vi får mange henvendelser fra folk som ikke klarer å være ute på de verste dagene på grunn av forurensningen, påstår Oddekalv.

Han finner det også merkelig at Norge som eneste land i Skandinavia ikke innfører restriksjoner på bensindamputslipp.

- På bensinstasjonene i både Sverige og Danmark finnes det avsug på bensinslangene som fører bensindampen ned i bakken. Dette er et krav som vi har jobbet med lenge, men ikke har fått gehør for, påpeker Oddekalv.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media