Opprørt over ordbruk

Jens Stoltenberg advarer mot stempling av romfolket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det strider mot grunnleggende norske verdier å stemple individer fordi de tilhører en bestemt menneskegruppe, mener statsminister Jens Stoltenberg.

- En av de tingene 22. juli viste oss, var blant annet hvor viktig det er ikke å dømme og stemple mennesker fordi de tilhører en bestemt gruppe. Denne type ord og uttrykk kan bare skape mer hat og konflikt, sier Stoltenberg til NTB.

Omtales som rotter For snart ett år siden gikk titusener av osloborgere i rosetog i sentrumsgatene for å vise solidaritet, toleranse og inkludering. I dag er det medlemmer av det samme samfunnet som omtaler romfolket som «brunsnegler», «undermennesker» og «rotter», for å nevne noe. Statsministeren er opprørt over hatet og forakten som det blir gitt uttrykk for spesielt i nettdebattene, overfor romfolket. Konflikten rundt romfolket de siste ukene har brakt opp i dagen holdninger som bryter med helt grunnleggende norske verdier, sier han.

Stille krav Statsministeren er likevel klar på at det skal stilles krav til romfolket som til alle andre EØS-borgere som kommer til Norge. De må være i stand til å forsørge seg selv for å ha lovlig opphold her i landet og de må følge og respektere norske lover og regler, poengterer han. - Men de har også krav på verdighet og respekt som enkeltmennesker, sier Stoltenberg. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer