Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørt SV

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SV står samlet i flyktning- og asylpolitikken. Det har verken vært behov for opprør eller temming av opprørere, forsikrer nestleder Audun Lysbakken og innvandringspolitiske talskvinne, Åsa Elvik, i et innlegg i Dagbladet lørdag. De mener Dagbladet ga en feil framstilling av SVs debatt om somaliere på siste landsstyremøte da avisa på lederplass hevdet at et gryende opprør ble temmet av partiledelsen.

• Riktignok har SV tradisjon for heftig debatt, men innleggene og forslagene til uttalelser, som ble gjengitt i Aftenposten dagen etter, oste av mistillit til Bjarne Håkon Hanssen, som ble kalt «ekskluderingsminister» fra talerstolen. Det gikk så langt at partileder Kristin Halvorsen måtte advare møtet mot å mobbe hennes statsrådskollega. Landsstyret samlet seg til slutt om et vedtak som går mot utsending av somaliere, men uten å nevne Hanssen ved navn. Så lenge SV sitter i regjering, må dette kunne kalles et aldri så lite opprør mot regjeringens linje.