Oppsiktsvekkende advokatbytte i Tom-saken

Mindre enn en uke før Tom-drapet skal opp i lagmannretten, får den antatte hovedmannen ny forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arvid Sjødin, som representerer vietnameseren Minh Quang Pham, nekter å forsvare sin klient når lagmann Steinar Trovåg administrerer retten. Sjødin mener Trovåg er inhabil, etter en feide de to hadde under rettens behandling av Birgitte-saken.

Et advokatbytte så sent i prosessen ville normalt ført til at saken ble utsatt i lang tid, gjerne mange måneder. Men advokat Anne Kroken fra advokatfirmaet Victoria i Stavanger - som overtar saken - skal prøve å stille forberedt til saken begynner i Gulating lagmannsrett på mandag.

- En slik overtakelse av saken er ikke umulig så lenge den forrige forsvareren bistår. Jeg vil være tilgjengelig for tiltaltes nye advokat hele tiden, sier advokat Arvid Sjødin til Dagbladet.

Han mener dette vil være den beste løsningen for klienten, som i Jæren herredsrett ble dømt til 21 års fengsel for drapet på Tom Halvorsen natt til 1. mai 1998.

Tre andre menn sitter også på tiltalebenken i denne omfattende rans- og drapssaken. Alle er dømt i herredsretten, men sakene er anket til lagmannsretten.