- Oppsiktsvekkende at de bare kan drepe palestinske ungdommer som knivstikker israelere

40 palestinere drept så langt i oktober.

BLE DREPT: En mann forkledd som journalist ble i går drept av israelske sikkerhetsstyrker ved byen Hebron. Mannen gikk til angrep og skadet en israelsk soldat med kniv. Foto: EPA/ABED AL HASLHAMOUN/NTB scanpix
BLE DREPT: En mann forkledd som journalist ble i går drept av israelske sikkerhetsstyrker ved byen Hebron. Mannen gikk til angrep og skadet en israelsk soldat med kniv. Foto: EPA/ABED AL HASLHAMOUN/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er en voldsbølge uten like i de israelskokkuperte områdene på Vestbredden.

I dag har tre palestinere, to av dem 16 år gamle - den tredje 18 - blitt skutt og drept. Angivelig etter å ha forsøkt å knivstikke israelere. 18-åring ble skutt av en sivil bosetter som ikke ble skadd etter det angivelige knivforsøket.

40 palestinere, blant dem flere barn, er drept av israelske sikkerhetsstyrker og sivile siden starten av oktober. Flere hundre andre er såret i sammenstøt. Sju israelere er drept og titalls såret i en rekke angrep utført av palestinske gjerningsmenn, hovedsakelig med kniv, skriver NTB.

Spent Situasjonen er svært spent på Vestbredden og i Jerusalem mellom israelere og palestinere. I takt med at palestinernes sinne har økt, har det vært svært mange tilfeller av angrep med kniv.

I en israelsk bosetting i den okkuperte byen Hebron på Vestbredden ble en palestiner i går skutt og drept av soldater. Mannen var utkledd som journalist og skal ha forsøkt å gå til angrep med kniv på soldatene. De mange hendelsene hvor angivelige angrepspersoner har blitt skutt og drept på stedet, bekymrer professor i historie ved Universitetet i Oslo (UiO), Hilde Henriksen Waage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.