- Oppsiktsvekkende brutalt

Ap\'s Saera T. Khan, frykter tilliten til ambulansetjenesten og politi kan være varig svekket. Hun mener situasjonen er farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er utrolig at noe sånt kan skje. Det er helt vanvittig, sier Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Saera T. Khan til Dagbladet.no. Khan er den eneste stortingsrepresentanten med innvandrerbakgrunn. Hun betegner situasjonen som farlig.

- Vi visste allerede at minoriteter blir forskjellsbehandlet på mange områder, på boligmarkedet og på jobbmarkedet. Men dette var oppsiktsvekkende brutalt, sier Khan.

Hun vil ikke si om det var rasisme når ambulansepersonellet ikke tok med seg 37 år gamle Ali Haji Mohamed Farah som ble slått ned i Sofienbergparken.

- Men situasjonen av utilgivelig og uakseptabel. Alle har rett på hjelp uavhengig kjønn og hudfarge, sier Khan. 

Ap-representanten tror at saken har skapt stor frykt hos minoritetene i Oslo, og hun er nå redd for at legitimiteten til politiet og ambulansetjenesten er varig svekket.

- Dette vil kunne skape farlig situasjon hvor minoritetene ikke regner med å få hjelp fra det offentlige, sier Khan. Hun krever nå en større offentlig gransking av hele ambulansetjenesten.

- Dette krever en full gjennomlysning, sier Khan.

Helseminister Sylvia Brustad har tidliger sagt hun vil ha en granskning av saken.

- Oppsiktsvekkende brutalt
I RESPIRATOR: Ali Haji Mohamed Farah ligger fremdeles i respirator etter å ha blitt slått ned i Sofienbergparken. Der ble han forlatt av ambulansen. Foto: Caroline Drefvelin
I RESPIRATOR: Ali Haji Mohamed Farah ligger fremdeles i respirator etter å ha blitt slått ned i Sofienbergparken. Der ble han forlatt av ambulansen. Foto: Caroline Drefvelin Vis mer
KREVER GRANSKING: Saera T. Khan krever nå en større offentlig gransking av hele ambulansetjenesten.