Drap i Oslo 2019

Oppsiktsvekkende drapstall i Oslo

Har ikke hatt færre drap på over 20 år.

REKORDFÅ DRAP: Fire personer ble drept i Oslo politidistrikt i 2019. Det er det laveste antallet siden 90-tallet. Her utsikt over Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REKORDFÅ DRAP: Fire personer ble drept i Oslo politidistrikt i 2019. Det er det laveste antallet siden 90-tallet. Her utsikt over Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo politidistrikt har over 900 000 innbyggere. I 2019 var det bare fire drap i området som også omfatter Asker og Bærum.

Antallet drepte har ikke vært lavere politidistriktet siden 90-tallet, opplyser Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Det har ikke vært så lave drapstall i Oslo politidistrikt siden 90-tallet. Fire drap er selvsagt fire for mye, men vi er glade for at tallet er så lavt, sier Anne Alræk Solem, sjef for Etterforskningsseksjon drap i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Alle ofrene kvinner

Det har vært pågripelser og siktelser i alle de fire sakene, som blant annet innebærer drapet på Johanne Ihle-Hansen (17) i Eiksmarka i Bærum, der Philip Manshaus (22) er siktet for drap og terror.

Alle de fire ofrene i Oslo var kvinner, og alle hadde en relasjon til antatt gjerningsperson.

I februar ble 42 år gamle Ramilem Kamal fra Filippinene funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. En 39 år gammel mannlig nabo av henne med asiatisk bakgrunn, ble pågrepet og siktet for drap.

Seinere samme måned ble en 62 år gammel kvinne drept i en leilighet på Ellingsrud i Oslo. Hennes 29 år gamle sønn ble siktet for drapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer