Herculaneum

Oppsiktsvekkende funn: - Skuffer aldri

Arkeologer har trolig funnet et personlig objekt som offeret «bokstavelig talt holdt tett inntil seg».

BEGRAVD: I likhet med Pompeii, ble romerbyen Herculaneum begravd etter et utbrudd fra vulkanen Vesuv 79 år e.Kr. Nå har arkeologer gjort oppsiktsvekkende funn i den begravde byen. Video: Parco Archeologico Di Ercolano. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arkeologer har gjort et oppsiktsvekkende funn, ved oldtidsbyen Herculaneum i Italia. Vulkanen Vesuvs utbrudd i august år 79 evt. førte til at byen ble begravd av aske og regn, som ble til en hard vulkansk stein, ifølge Store norske leksikon.

Tidligere i høst ble det kjent at arkeologene mener de har funnet skjelettet til en mann i 40-45-åra. Nå har de også oppdaget et objekt mannen skal ha holdt inntil seg da han døde.

- Empati er ordet som uttrykker følelsen jeg hadde da jeg så oppdagelsen, sier Francesco Sirano, direktør ved Herculaneum arkeologiske park, og viser til at dette trolig er et personlig objekt som offeret «bokstavelig talt holdt det tett inntil seg».

- Studiet av en uforstyrret kontekst vil føre oss til innsikt som vil fortelle mye om fortida til denne byen, sier Sirano i en uttalelse.

Skulderbag

Det nye funnet gir et glimt inn i en av historiens mest kjente vulkanutbrudd, skriver NBC News.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA skriver at en slags skulderbag ble funnet sammen med skjelettet. Den inneholdt flere forskjellige materialer, som skal undersøkes i laboratorium. De har også funnet en treboks som skal være av interesse. I tillegg ble det observert en liten bronsering gjennom et lite kamera som ble ført inn i bagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer