Oppsiktsvekkende funn i Pompeii

Arkeologer har gjort et «eksepsjonelt» funn i ruinene i den historiske byen.

FUNN: Arkeologer i Italia har gjort et nytt funn i nærheten av Pompeii. Funnet er "i en utmerket tilstand av bevaring", sier de. Foto: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arkeologer har gjort funn av en 2000 år gammel vogn i den historiske byen Pompeii i Italia.

Ifølge BBC ble hestevogna trolig brukt til fester, parader og bryllup. Det påpekes at den blant annet er dekorert med blomster, og at den i tillegg til jerndeler, har bronse- og tinndekorasjoner.

Vogna ble funnet i samme område det tidligere er oppdaget en stall og levningene fra tre hester i seler i 2018.

I en pressemelding fra The Archaelogical Park i Pompeii beskrives funnet som uten sidestykke i italiensk arkeologi, og med ord som «eksepsjonelt» og «fantastisk». Det påpekes at vogna er i veldig god stand.

- Dette er en ekstraordinær oppdagelse som lar oss forstå denne tapte verdenen, sier Massimo Osanna, sjef for The Archaelogical Park i Pompeii i en pressemelding, gjengitt av BBC.

Han tror vogna kan være en slags «kjærlighetsvogn».

Arkeologene brukte seks uker på å frigjøre vogna, som først ble oppdaget 7. januar. Ifølge pressemeldinga var det skjørheten til materialene som gjorde jobben spesielt utfordrende.

Den historiske byen Pompeii er en gullgruve for arkeologer. Den ble begravet i aske etter et vulkanutbrudd fra vulkanen Vesuv i år 79 e. kr. I 1997 ble byen erklært som et verdensarvsted av UNESCO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer