Oppsiktsvekkende funn under rekonstruksjon

Nye utgravninger i Notre-Dame avdekker 700 år gamle graver. En mann var gjemt under kirkegulvet.

FANT SKATTER: Arbeidet med å resaurere Notre Dame etter brannen for tre år siden har avekket skjulte skatter. Foto: Denis Gliksman, Inrap
FANT SKATTER: Arbeidet med å resaurere Notre Dame etter brannen for tre år siden har avekket skjulte skatter. Foto: Denis Gliksman, Inrap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En arkeologisk utgravning under Notre-Dame-katedralen har avdekket en ekstraordinær samling av statuer, skulpturer og graver som kan dateres tilbake til 1200-tallet. Notre-Dame, jomfru Marias katedral, ble påbegynt i 1163.

Funnene, omtalt på Frankrikes nasjonale arkeologiinstitutts hjemmeside, inkluderer flere graver fra middelalderen. Middelalderen er epoken mellom antikken og renessansen og regnes fra 476 til 1453.

Det ble også funnet en sarkofag i kirkens tverrskip. Sarkofagen er antatt å inneholde liket av en høykirkelig tjenestemann, og dateres til en gang på 1300-tallet.

Et kamera som har filmet inn i kisten har vist at det er planterester under den avdøde mannens hode, sammen med hår og tøyrester.

- Ekstraordinært

Franske eksperter har ifølge The Guardian omtalt oppdagelsen som «ekstraordinær».

Dominique Garcia, president i Frankrikes nasjonale arkeologiske institutt Inrap, sier at en sarkofag ikke er definert som et arkeologisk funn, og de må behandle det med respekt. Det er så langt ikke tatt noen avgjørelse om hvorvidt liket skal begraves på nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer