- Oppsiktsvekkende hvis ikke politimesteren har kjent til dette

Svært alvorlig hvis påstandene stemmer, sier Arne Johannessen.

-OPPSIKTSVEKEKNDE  dersom Oslo politimestre ikke har kjent til dette, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund. Ingelin Killengreen er en av de to politimestrene siden år 2000. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD.
-OPPSIKTSVEKEKNDE dersom Oslo politimestre ikke har kjent til dette, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund. Ingelin Killengreen er en av de to politimestrene siden år 2000. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis noen sjefer nedover i politiets hierarki har kjent til denne virksomheten uten at politimesteren i Oslo eller ledelsen i Politidirektoratet har visst det, da er det nokså oppsiktsvekkende, sier lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til Dagbladet etter at TV 2 Nyhetene presenterte et innslag med stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet i kveld.

Siden gruppen med blant andre tidligere politifolk ble etablert vegg-i-vegg med USA-ambassaden i 2000, har det vært to politimestre i Oslo:  Ingelin Killengreen (1994 - 2000) og Anstein Gjengedal (2000 - ).

Siden Gjengedal overtok som politimester, har Killengren vært sjef for Politidirektoratet.

- Ikke ulovlig Stabssjefen sa at politiet kjente til den amerikanske virksomheten, men at de mente den ikke var ulovlig.

Johannessen var ikke klar over at intervjuet med stabssjef Johan Fredriksen var gjort for mer enn to uker siden, da Dagbladet tok kontakt.

Og Johannessen understreker at kommentaren er basert på «hvis». Politiets fagforeningsleder er opptatt av å få fakta på bordet i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer