UTSPEKULERTE: Lommetyvene utnytter seg bl.a. av trengselen som oppstår ved av- og påstigning i kollektivtrafikken. 

Foto: Håkon Eikesdal
Tlf: +47 926 07 916
UTSPEKULERTE: Lommetyvene utnytter seg bl.a. av trengselen som oppstår ved av- og påstigning i kollektivtrafikken. Foto: Håkon Eikesdal Tlf: +47 926 07 916Vis mer

- Oppsiktsvekkende nedgang i lommetyverier i Oslo

Antall tilfeller har falt med 26 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sju måneder har politiet i Oslo pågrepet 75 mistenkte lommetyver. Antallet lommetyverier i hovedstaden har falt med 26 prosent i første kvartal i år.

- Det er en oppsiktsvekkende reduksjon, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo til Aftenposten.

Politimesteren mener at hans ansatte har klart å gjøre byen tryggere.

- Vi ønsker at Oslos befolkning skal føle seg trygge når de er ute. Resultatene vi presenterer nå, mener vi har å gjøre med vår egen arbeidsmetodikk, sier Sjøvold.

Politimesteren skryter av det arbeidet som Innsatsgruppe lommetyveri ved Sentrum politistasjon har gjort siden august i fjor.

- Vi satser på dette. Det bygges kompetanse og det er et bevisst valg fra distriktet at det er etablert en egen, fast organisatorisk enhet. Vi styrker denne enheten ytterligere i løpet av etter sommeren, sier Sjøvold.

Også annen kriminalitet går ned i Oslo. Grove tyverier har falt med 26,5 prosent og i første kvartal i år var det 1.048 færre anmeldelser for slike forhold sammenlignet med samme periode i fjor.

Grove tyverier fra boliger har falt med 58,8 prosent, 130 færre anmeldelser siden i fjor. Ran og utpressing er redusert med 21,3 prosent og her er det 51 færre anmeldelser sammenlignet med fjoråret.

(NTB)