RS-virus

Oppsiktsvekkende tall - danskene advarer

Etter en mystisk sommer-oppblomstring i Danmark og flere andre land, vurderer Folkehelseinstituttet nå risikoen for RS-smitte i Norge. RS-viruset kan være alvorlig for småbarn.

BLE SMITTET: 6 uker gamle Beau i Ilinois, USA, ble smittet av viruset som nå sprer seg utenfor sesongtid. Foto: LaRanda St. John via AP / NTB
BLE SMITTET: 6 uker gamle Beau i Ilinois, USA, ble smittet av viruset som nå sprer seg utenfor sesongtid. Foto: LaRanda St. John via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Et virus som normalt knapt nok forekommer om sommeren, det såkalte RS-viruset, har nå en oppsiktsvekkende oppblomstring i en rekke land.

Også i Norge er RS-viruset på agendaen, etter den økte forekomsten i flere land, som Dagbladet omtalte i en artikkel tidligere i dag fredag.

- Vi holder på med en risikovurdering om blant annet RS-virus, opplyser Margrethe Greve-Isdahl, overlege i Folkehelseinstituttet, til Dagbladet.

Hun forteller at risikovurderingen planlegges publisert i kommende uke.

Kan skyldes pandemien

Slik Dagbladet skriver i dag fredag, er USA blant landene som opplever en oppblomstring av RS-viruset, som særlig anses som en trussel mot barn.

Der har det statlige smittekontroll-organet CDC varslet om økt forekomst av RS-viruset sør i landet, og anbefalt utvidet testing av pasienter med akutte pusteproblemer som ikke har fått påvist corona.

- Jeg har aldri sett noe liknende, sier medisinsk direktør Kate Dutkiewicz ved Beacon Childrens Hospital i South Bend i Indiana til nyhetsbyrået AP.

Hun har nettopp behandlet to RS-smittede barn som trengte oksygentilførsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer