Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Oppsiktsvekkende tall fra Italia

I en ny studie går italienske helsemyndigheter gjennom coronadødsfall i landet. Den bekrefter noe viktig.

DØDSANNONSER: Avisene i Italia bærer preg av av store tapene landet har lidd etter coronavirusets utbrudd. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Over 99 prosent av coronadødsfall i Italia, har én viktig ting i felles. De som døde av viruset, hadde allerede én eller flere sykdommer før de ble infisert av coronaviruset.

Det viser en studie av 355 dødsfall i Italia før 17. mars gjennomført av italienske helsemyndigheter.

Bare tre av dødsfallene italienske myndigheter har studert, var sykdomsfrie før de fikk påvist viruset.

0,8 prosent friske

Den største andelen av de døde i studien, 48,5 prosent, hadde tre eller flere ulike lidelser før de ble smittet av coronaviruset.

50,7 prosent av de døde hadde én eller to lidelser før de fikk påvist covid-19.

Bare 0,8 prosent av de døde var helt friske før de ble smittet.

Studien ser ut til å bekrefte det forskere verden over hele tida har sagt: viruset er farligere for dem som allerede er syke.

Og mange av dem som allerede er syke, er eldre, viser også den italienske studien.

PRESSEKONFERANSE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie hadde et optimistisk budskap under onsdagens pressekonferanse. Video: NTB / Regjeringen Vis mer

Høyeste dødsrate i verden

Siden den italienske studien ble publisert tirsdag, har Italia opplevd ytterligere 475 dødsfall.

Det er det høyeste antallet coronadødsfall som er blitt registrert på én dag, uavhengig av nasjon, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det bringer antallet døde opp til nærmere 3000 i Italia. Det offisielle tallet over coronadødsfall var onsdag kveld 2978.

PANDEMI: Verdens helseorganisasjon mener Europa er episenteret for pandemien. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

35 713 er så langt registrert smittet av koronaviruset i Italia, en økning på rundt 13 prosent siden tirsdag, ifølge NTB.

Dødsraten for dem som har fått påvist smitte er imidlertid hele 8,3 prosent i Italia, klart høyest av alle land i verden, skriver NTB videre.

Coronakart

I Norge har over 1600 personer blitt påvist smitte med coronaviruset. Folkehelseinstituttet har tidligere opplyst at det sannsynligvis er store mørketall, ettersom de ikke tester alle som viser symptomer på smitte.

I dag har Dagbladet lansert et coronakart, hvor våre lesere kan registrere hvilken situasjon de befinner seg i. Dette bidrar til å gi et bedre bilde av situasjonen i Norge.

Hele Norges coronakart