ALKOHOLVANER PÅ JULEBORD: Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til, synes den nye undersøkelsen er oppsiktsvekkende.

- Dette er dessverre en kjent problemstilling, sier hun. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
ALKOHOLVANER PÅ JULEBORD: Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til, synes den nye undersøkelsen er oppsiktsvekkende. - Dette er dessverre en kjent problemstilling, sier hun. Foto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Ny undersøkelse blant arbeidstakere:

Oppsiktsvekkende undersøkelse om alkoholvaner på julebordet: - Hører ikke hjemme i arbeidslivet

En av tre har opplevd at egen leder drikker seg beruset i jobbrelaterte situasjoner.

Julebordsesongen er her og i full gang i flere bedrifter. Julebordet kan bli en fuktig affære, og mange drikker alkohol både før, under og etter middagen.

En ny undersøkelse blant landets arbeidstakere, gjennomført av Kantar TNS på vegne av Actis, viser at hele åtte av ti mener det er et lederansvar å sørge for at alkoholbruk i jobbrelaterte situasjoner ikke bidrar til ubehagelige opplevelser for de ansatte. Samtidig har en av tre opplevd at egen leder drikker seg beruset i jobbrelaterte situasjoner.

- Sjefen har et ekstra stort ansvar for at alle har det hyggelig på sosiale sammenkomster med jobben. Da er det bekymringsfullt at en av tre har opplevd at egen leder drikker seg beruset på jobbfest, sier fungerende generalsekretær i Actis, Pernille Huseby.

Tallene fra undersøkelsen viser at folk forventer at sjefen tar ansvar for at jobbfesten ikke kommer ut av kontroll.

- Når det drikkes for mye kan det fort bli vanskeligere å holde oversikt. Som leder bør du sørge for at festen holdes i trygge former, og at du får med deg eventuelle uheldige episoder og uakseptabel oppførsel, sier Huseby.

Utskjelling og trakassering

«Det er tankevekkende at såpass mange kjenner til at sjefen har utsatt en underordnet for utskjelling, trakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet» Pernille Huseby, Actis

- Det er tankevekkende at såpass mange kjenner til at sjefen har utsatt en underordnet for utskjelling, trakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet. Vi har bak oss et år hvor #metoo-diskusjonene heldigvis har løftet oppmerksomheten om disse temaene, sier Huseby, som håper at ledere forstår ansvaret sitt.

Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, mener at holdning til alkoholbruk er en del av det å være en ansvarlig arbeidsgiver.

- Hyggelige fester bygger arbeidsmiljøet, men det er viktig å huske på at det skal være hyggelig for alle. Det er et lederansvar å sørge for at medarbeiderne er trygge nok til å si ifra om hendelser som ikke er bra, sier

- Det er viktig at ledere går foran som et godt eksempel, og legger opp til et arrangement med alkoholfrie alternativer og et annet fokus enn å drikke, sier Huseby.

Et konkret eksempel en leder kan gjøre er å selv velge å ikke drikke alkohol på julebordet, mener Huseby.

- Et annet kan være å la ansatte betale for alkoholen selv, så det ikke blir fri flyt. Å legge opp til andre aktiviteter som tar fokuset bort fra alkoholen kan også være lurt.

Kjent problemstilling

Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til, synes undersøkelsen er oppsiktsvekkende.

Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.
Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til. Vis mer

- Dette er dessverre en kjent problemstilling. Ledere tar for lett på alkoholbruk i jobbsammenheng. Berusede ledere hører ikke hjemme i arbeidslivet, sier hun.

På mange arbeidsplasser er alkohol en naturlig ingrediens på julebordet. Men alkohol må brukes med forsiktighet, spesielt av ledere, mener Eriksrud.

- En beruset leder er feil av mange grunner. Du er en dårlig rollemodell, du sender feil signaler til dine ansatte, og du risikerer å ikke klare å håndtere situasjoner som oppstår på en god måte.

Eriksrud synes det er for mange ledere som undervurderer de negative effektene av alkohol i arbeidslivet.

- Hvis du som leder legger opp til fri flyt av alkohol på julebordet er du med på å øke risikoen for at noen av dine ansatte opplever ubehagelige, krenkende og i verste fall ulovlige hendelser i løpet av kvelden. Et år etter at #Metoo satte seksuell trakassering på agendaen, er det ikke lov som leder å la dette ligge, sier hun, og fortsetter:

- Vi forventer at arbeidsgivere sørger for tydelige retningslinjer for alkoholbruk. Og første punkt er at lederen selv er bevisst på måten hun eller han drikker på. Det hjelper ikke å ha verdens beste retningslinjer hvis sjefen drikker med begge hendene på julebordet.

«Festvettregler»

Virke og Actis har utarbeidet sju «festvettregler» for ledere:

  1. Legg rammer for fest som gjør det hyggelig for alle – uavhengig av om man drikker eller ei.
  2. Vær raus med alkoholfrie alternativer og med aktiviteter som kan ta bort fokuset fra drikking.
  3. Ikke spander alkohol ut over det som eventuelt er avtalt på forhånd.
  4. Vis gjennom egen oppførsel, og si tydelig ifra, at det er OK å la være å drikke.
  5. Lytt til måten de ansatte snakker om alkohol på – si tydelig ifra dersom det utøves drikkepress.
  6. La alle forstå at det skal ytes på jobb eller privat også dagen derpå.
  7. Sørg for at ansatte som skulle bli for påvirket, kommer seg trygt hjem.