Ny undersøkelse blant arbeidstakere:

Oppsiktsvekkende undersøkelse om alkoholvaner på julebordet: - Hører ikke hjemme i arbeidslivet

En av tre har opplevd at egen leder drikker seg beruset i jobbrelaterte situasjoner.

ALKOHOLVANER PÅ JULEBORD: Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til, synes den nye undersøkelsen er oppsiktsvekkende.

- Dette er dessverre en kjent problemstilling, sier hun. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
ALKOHOLVANER PÅ JULEBORD: Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til, synes den nye undersøkelsen er oppsiktsvekkende. - Dette er dessverre en kjent problemstilling, sier hun. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Julebordsesongen er her og i full gang i flere bedrifter. Julebordet kan bli en fuktig affære, og mange drikker alkohol både før, under og etter middagen.

En ny undersøkelse blant landets arbeidstakere, gjennomført av Kantar TNS på vegne av Actis, viser at hele åtte av ti mener det er et lederansvar å sørge for at alkoholbruk i jobbrelaterte situasjoner ikke bidrar til ubehagelige opplevelser for de ansatte. Samtidig har en av tre opplevd at egen leder drikker seg beruset i jobbrelaterte situasjoner.

- Sjefen har et ekstra stort ansvar for at alle har det hyggelig på sosiale sammenkomster med jobben. Da er det bekymringsfullt at en av tre har opplevd at egen leder drikker seg beruset på jobbfest, sier fungerende generalsekretær i Actis, Pernille Huseby.

Tallene fra undersøkelsen viser at folk forventer at sjefen tar ansvar for at jobbfesten ikke kommer ut av kontroll.

- Når det drikkes for mye kan det fort bli vanskeligere å holde oversikt. Som leder bør du sørge for at festen holdes i trygge former, og at du får med deg eventuelle uheldige episoder og uakseptabel oppførsel, sier Huseby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer