Coronaviruset

Oppsiktsvekkende vaksinefunn

Britiske beregninger viser at antall covid-19-dødsfall vil være betydelig redusert i løpet av kort tid. Det vi ennå ikke vet kan bli avgjørende, påpeker assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

IKKE UAKTUELT: Under dagens pressekonferanse sa avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, at det ikke er uaktuelt å endre på vaksinerekkefølgen. Vis mer
Publisert

Storbritannias vaksinasjonsprogram reduserer allerede daglige covid-19-dødsfall, og vil raskt føre til markant nedgang i landets dødstall, viser en ny studie publisert i det medisinske tidsskriftet Anesthesia.

Det er godt nytt for øyriket som er svært hardt rammet av den pågående coronapandemien.

Til nå har Storbritannia registrert over fire millioner SARS-CoV-2-infeksjoner og mer enn 116 000 covid-19-dødsfall.

Derfor er det kjærkomment at Storbritannia har nådd målet sitt om å gi minst én vaksinedose til 15 millioner personer som er mest utsatt for covid-19 innen 15. februar.

- Dette landet har oppnådd en ekstraordinær bragd - totalt 15 millioner vaksinasjonsstikk i armene til noen av de mest sårbare menneskene i landet, uttalte statsminister Boris Johnson på Twitter søndag.

Det innebærer at de første fire prioriterte gruppene vil ha fått vaksine.

Disse gruppene omfatter beboere og ansatte i omsorgsboliger, personer eldre enn 70 år, ansatte i helsetjenester og voksne i stor risiko.

Rask effekt

I den nye studien, som de anerkjente medisinprofessorene Tim Cook og John Roberts står bak, er det foretatt såkalte modellberegninger av hvilken effekt vaksinering vil få på antall daglige dødsfall og sykehusinnleggelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer