Oppskriften

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Hver gang Barack Obama holder en tv-sendt tale eller kommer med en erklæring på talerstolen i Det hvite hus, får jeg en slags følelse av at jeg bør stoppe opp, høre etter, slå av hårføneren. Ja, vi vet nå at presidenten bruker teleprompter, og at det er derfor han snur hodet til høyre og venstre når han taler. Men hvordan klarer Obama, det vil si taleskriveren hans, å forvandle de mest kontroversielle temaer til taler om håp og fellesskap? Svar: Ved å holde seg til oppskriften.

I kjølvannet av Kairo-talen så det amerikanske nettstedet The Daily Beast det som sin oppgave å dissekere talene Obama har holdt fra demokratenes landsmøte i 2004, da han for alvor markerte seg som en mann for framtida, og fram til nå. Konklusjonen er at presidenten har funnet en velfungerende formel som han holder seg stramt til, 13 punkter som, om de ikke akkurat kan overføres til forlovertalen du skal holde i sommer, kanskje kan gi noen tips til hvordan du burde tale – om du hadde verdens mektigste jobb:

1. Takk for at du er invitert («Jeg er beæret over å få være her i dag»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer