STYRTET FLY: Annenpilot Andreas Lubitz styrtet et Germanwingsfly inn i en fjellvegg med vilje. Styrten kostet 150 mennesker livet. Foto: AP Photo/Michael Mueller/NTB scanpix
STYRTET FLY: Annenpilot Andreas Lubitz styrtet et Germanwingsfly inn i en fjellvegg med vilje. Styrten kostet 150 mennesker livet. Foto: AP Photo/Michael Mueller/NTB scanpixVis mer

Oppsøkte 41 leger før han styrtet flyet i en fjellvegg. Ingen slo alarm

Nye opplysninger om Germanwings-flygeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Flygeren som med vilje styrtet et Germanwings-fly inn i enn fjellvegg i de franske Alpene, oppsøkte 41 leger i løpet av fem år. Flere av dem konkluderte med at han ikke burde fly.

Sju leger på en måned Annenflygeren Andreas Lubitz oppsøkte bare i måneden før styrten sju leger, opplyste Brice Robin, som er statsadvokat i Marseille, etter et møte med pårørende til ofrene for styrten.

Robin sier Lubitz var bekymret for helsa og redd for å miste synet. Han skal ha lidd av alvorlig depresjon og «psykose», ifølge statsadvokaten. De franske etterforskerne mener imidlertid det ikke er bevis nok til å åpne uaktsomhetssak mot noen av de involverte.

Bakgrunnen er at legene i tråd med tyske lover ikke kunne gi opplysninger om flygerens helsetilstand til hans arbeidsgiver.

Flystyrten kostet 150 mennesker livet. Levningene av 44 av passasjerene ble brakt tilbake til Tyskland onsdag.

Selvmordstanker Påtalemyndighetene i Düsseldorf har tidligere bekreftet at den 27 år gamle mannen - allerede før han startet utdannelsen som profesjonell pilot - gikk til behandling hos en psykoterapeut. Her ble det blant annet konstatert at han var plaget med selvmordstanker.

Lubitz oppsøkte de seinere åra flere leger, uten at noen av dem konstaterte aggresjoner eller risiko for selvmord.

Flygeren informerte i 2009 Lufthansa om en tidligere episode med alvorlig depresjon, opplyser det tyske flyselskapet. Ifølge Lufthansa er dokumentene sendt videre til påtalemyndigheten. De omfatter blant annet e-poster som Lubitz sendte til sine flyinstruktører.