Oppsving på børsen i dag

Takket være stigning i oljeprisen.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsatte torsdag i samme spor som dagen før og steg med hele 3,8 prosent, til 219, 3 poeng.

Stigning i oljeprisen bidro til et kraftig hopp mot slutten av dagen. Et fat nordsjøolje med levering i april steg 1,66 dollar til 45,87 dollar. Amerikansk lettolje steg 2,27 dollar til 44,69 dollar per fat.

Men noen selskaper sliter. John Fredriksen-selskapet Frontlines resultat var dårligere enn det analytikerne hadde ventet, og aksjen falt med 3 prosent. Frontline-fallet var likevel ingenting mot det Fredriksens bulkrederi Golden Ocean ble utsatt for. Pengemangel og dårligere resultat enn ventet førte til en nedgang på over 43 prosent. I samme bransje sliter også Jinhui Shipping and Transportation, der var nedgangen vel 18 prosent.

For de fleste andre selskapene så dagen langt lysere ut. StatoilHydro steg 6,4 prosent, Hydro 4,6 prosent, Telenor 1,5 prosent og gjødselprodusenten Yara steg 1,3 prosent. Subsea var en av dagens vinnere med en oppgang på 8,2 prosent. Storebrand hadde også en sterk vekst på 6,9 prosent.

De amerikanske børsene startet med en liten oppgang torsdag. Det er finansaksjene som holder USA-børsen i pluss, etter at Storbritannia offentliggjorde planer om å forsikre bankeiendeler mens økonomien forverres, ifølge CNN Money.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer