Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: ScanpixVis mer

Oppsving på børsen i dag

Takket være stigning i oljeprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsatte torsdag i samme spor som dagen før og steg med hele 3,8 prosent, til 219, 3 poeng.

Stigning i oljeprisen bidro til et kraftig hopp mot slutten av dagen. Et fat nordsjøolje med levering i april steg 1,66 dollar til 45,87 dollar. Amerikansk lettolje steg 2,27 dollar til 44,69 dollar per fat.

Men noen selskaper sliter. John Fredriksen-selskapet Frontlines resultat var dårligere enn det analytikerne hadde ventet, og aksjen falt med 3 prosent. Frontline-fallet var likevel ingenting mot det Fredriksens bulkrederi Golden Ocean ble utsatt for. Pengemangel og dårligere resultat enn ventet førte til en nedgang på over 43 prosent. I samme bransje sliter også Jinhui Shipping and Transportation, der var nedgangen vel 18 prosent.

For de fleste andre selskapene så dagen langt lysere ut. StatoilHydro steg 6,4 prosent, Hydro 4,6 prosent, Telenor 1,5 prosent og gjødselprodusenten Yara steg 1,3 prosent. Subsea var en av dagens vinnere med en oppgang på 8,2 prosent. Storebrand hadde også en sterk vekst på 6,9 prosent.

De amerikanske børsene startet med en liten oppgang torsdag. Det er finansaksjene som holder USA-børsen i pluss, etter at Storbritannia offentliggjorde planer om å forsikre bankeiendeler mens økonomien forverres, ifølge CNN Money.com.

(NTB)