Opptak fra flykapring spilles i retten

Cockpit-opptakene fra 11. september for første gang i offentlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lydopptaket fra cockpiten til det kaprede United Airlines Flight 93, som styrtet på et jorde i Pennsylvania 11. september 2001, er bevismateriale i rettssaken mot al-Qaida-medlem Zacarias Moussaoui.


Tidligere har disse opptakene bare vært tilgjengelige for etterkommerne av ofrene i styrten, skriver BBC News.

Dommer Leonie Brinkema etterkom ikke aktors anmodninger om at opptakene skulle holdes tilbake for publikum under rettssaken.

Etterkommerne av de 40 passasjerene og crewmedlemmene som omkom i det eneste av de fire flyene som ikke nådde sitt mål, får sjansen til å si sin mening. Hvis ingen legger inn en protest, vil de siste dramatiske minuttene bli offentliggjort i form av lydopptak og transkripsjoner i rettssaken som begynner torsdag, skriver BBC News.

Moussaoui har sa seg i mars skyldig på seks punkter etter tiltalen om å ha vært med på planleggingen av 11. september-angrepene.

Nylig avgjorde juryen at 37-åringen kan dømmes til døden i saken, og nå skal de avgjøre hvorvidt han skal idømmes dødsstraff for å ha planlagt terrorhandlingene.

SA SEG SKYLDIG: Zacarias Moussaoui (37) er den eneste som er tiltalt etter terrorangrepene 11. september 2001. Han sa seg skyldig etter tiltale, og risikerer dødsstraff.