MH17-nedskytingen over Ukraina:

Opptak knytter Putins mann til nedskytningen

Etterforskningsgruppe har publisert lydklipp som knytter Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu til nedskytningen av passasjerflygingen MH17.

DETTE ER BARE TURISTER: Videoen kan være avgjørende i spørsmålet om hvem og hvorfor flyet fra Malaysian Airlines ble skutt ned over Ukraina 17. juli i 2014. Video: Reuters / News Corp Australia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den internasjonale gruppa som etterforsker nedskytningen av Malaysia Airlines' flyging MH17 over Donetsk i Øst-Ukraina har i dag publisert lydklipp som knytter en av Vladimir Putins mest betrodde menn til katastrofen.

I et opptak av en telefonsamtale mellom det som skal være en prorussisk separatist og en ukjent person, blir Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu nevnt ned navn.

Telefonsamtalen fant sted drøye to uker før nedskytningen av MH17, hvor alle de 298 personene om bord mistet livet. Flyet styrtet i nærheten av opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina 17. juli 2014.

«Mandat fra Sjojgu»

Opptaket av telefonsamtalen er publisert på YouTube av den internasjonale etterforskningsgruppa JIT, som også har oversatt og transkribert den.

I samtalen sier den ukjente personen følgende til den prorussiske separatisten:

«Som kommandanten av Makejevka (en by i regionen Donetsk) vil jeg veldig gjerne vite det. Jeg vil vite hva vi beveger oss mot».

Den prorussiske separatisten svarer så:

«Vi beveger oss mot en forent kommando. Det som skjer videre er at en rekke menn med et mandat fra Sjojgu vil ankomme og sparke de lokale krigsherrene til helvete ut av enhetene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer