Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opptelling bekrefter flertall til Macrons allianse

Med 92 prosent av stemmene telt opp i andre runde av det franske nasjonalforsamlingsvalget, har president Emmanuel Macrons allianse sikret seg 301 plasser.

FLERTALL: De opptelte stemmene bekrefter at Emmanuel Macrons parti og dets allierte har sikret seg flertall i nasjonalforsamlingen. FOTO: AFP PHOTO/PASCAL LACHENAUD
FLERTALL: De opptelte stemmene bekrefter at Emmanuel Macrons parti og dets allierte har sikret seg flertall i nasjonalforsamlingen. FOTO: AFP PHOTO/PASCAL LACHENAUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall fra det franske innenriksdepartementet søndag kveld. Tallene bekrefter dermed at Macrons allianse bestående av hans eget parti Republikken på vei og det mindre partiet Modem får flertall i nasjonalforsamlingen.

Macrons parti har sikret seg 263 av de 577 plassene i nasjonalforsamlingen. Det mindre partiet Modem får 38, viser den foreløpige opptellingen, ifølge Reuters.

Prognosene og valgdagsmålingene tyder imidlertid på at flertallet kan bli enda større.

Da 57 prosent av stemmene var telt opp ble det anslått at partiet ville sikre seg mellom 355 og 425 seter.

Presidentens bevegelse ligger dermed an til å få absolutt majoritet i den franske nasjonalforsamlingen, der det totalt er 577 seter som skal fylles. Målingene er gjennomført av Kantar Publuc-onepoint, Ipsos og Elabe.

Det er likevel noe mindre enn ventet, ettersom målinger før helgen antydet at partiet ville få opptil 470 seter.

NTB

Hele Norges coronakart