Opptil 12 000 parakitter skal «slaktes humant»

Madrids byråd frykter for folkehelsa.

LEVER FARLIG: To av munkeparakittene med tilhold i Madrid - som altså går farlige tider i møte. Foto: Gerard Julien / AFP / NTB Scanpix
LEVER FARLIG: To av munkeparakittene med tilhold i Madrid - som altså går farlige tider i møte. Foto: Gerard Julien / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Madrid har bestemt seg for å gjennomføre en «human slakt» av opptil 12 000 munkeparakitter som har tilhold i byen. Årsaken er blant annet bekymring for folkehelsa, skriver storavisa El País.

- Vi vil iverksette en plan for å kontrollere og redusere antallet munkeparakitter i Madrid by, siden de er blitt en bekymring for folk og vi har mottatt en mengde klager, uttaler byrådets miljørepresentant Borja Carabante ifølge The Guardian.

Ifølge El País vil tiltaket koste opptil 1 million kroner - gitt at hver avlivning koster 60 til 80 kroner.

Fra Argentina

For bare få år siden fantes nesten ingen munkeparakitter i den spanske hovedstaden, men de fikk langsomt fotfeste i byen fordi folk begynte å importere dem fra Argentina, hvor de har sitt naturlige habitat.

De tre siste åra har bestanden eksplodert, og har vokst med 9000 fugler i perioden.

Forbud mot import har ikke dempet veksten, og nå setter altså byrådet ned foten. Årsaken er en rekke problemer fuglene fører med seg i nærmiljøet:

For det første konkurrerer parakittene om mat med andre arter som spurver, og gjør skade på vegetasjonen for å bygge de svære reirene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer