Opptil 200 fryktes omkommet i båtforlis i Middelhavet

To båter skal ha kantret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingene om at flere hundre mennesker kan ha druknet da én båt kantret utenfor den libyske kystbyen Zuwara kom torsdag kveld. Det har siden kommet noe motstridende informasjon fra kystvakten i det voldsherjede nordafrikanske landet.

Et titalls døde er hentet opp fra Middelhavet utenfor Libyas kyst etter båtforliset. Rundt 200 migranter og flyktninger skal være berget, men like mange fryktes å ha druknet.

Kringkasteren BBC melder at to båter med totalt opptil 500 flyktninger og migranter om bord, kantret i Middelhavet utenfor Zuwara torsdag.

En lokal innbygger hevder minst 100 lik er brakt til et sykehus i byen, som ligger vest for hovedstaden Tripoli ved grensen til Tunisia.

Internering Innbyggere og tjenestemenn har fortalt til BBC at den første båten, som sendte ut nødsignal tidligere torsdag, hadde 50 mennesker om bord.

Den andre båten sank senere torsdag og hadde opptil 400 passasjerer om bord, heter det videre. En ikke navngitt representant for Libyas kystvakt opplyser at 201 mennesker er berget opp av havet. Men mange fryktes å ha blitt fanget under dekk da båten kantret, og Reuters' kilder sier opp til 200 mennesker kan ha omkommet. 147 av de overlevende skal være brakt til et interneringssenter for ulovlige innvandrere i Sabratha i Libya.

Fiskebåter Sent torsdag kveld opplyste kystvakten til nyhetsbyrået AFP at 30 døde var hentet opp av havet.

- Vi jobber med svært begrensede ressurser. De fleste båtene vi bruker, er fiskebåter som vi låner fra eierne, sier en ikke navngitt representant for kystvakten.

Migrantene skal være fra Syria, Marokko, Bangladesh og Pakistan, skriver Reuters.

Zuwara og er et sentralt utreisested for båtflyktningene som smuglerne sender over Middelhavet i retning Europa.

1.400 berget Minst 1.400 mennesker ble berget opp av vannet utenfor kysten av Libya torsdag, opplyser den italienske kystvakten, som koordinerer de europeiske redningsaksjonene i området. Dagen før ble 3.000 reddet utenfor den libyske kysten.

Tidligere denne uka ble 55 lik funnet på tre overfylte båter. 52 av de døde lå i lasterommet på én av båtene.

Hittil i år har minst 2.373 mennesker omkommet i forsøket på å komme seg til Europa, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram