Opptil 200 løver gjenoppdaget i Øst-Afrika

Populasjonen var antatt tapt.

FANGET PÅ KAMERA: Allerede den andre natta lyktes det forskerteamet å fange løver på kamera ved en elvebredd i Alatash nasjonalpark. Her det som trolig er en hunn. Foto: Born Free Foundation
FANGET PÅ KAMERA: Allerede den andre natta lyktes det forskerteamet å fange løver på kamera ved en elvebredd i Alatash nasjonalpark. Her det som trolig er en hunn. Foto: Born Free Foundation Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hans Bauer, forsker ved Conservation Research Unit, en avdeling ved Universitetet i Oxford, er vant til å stryke den ene løvepopulasjonen etter den andre av kartet. Derfor er gleden ekstra stor når han nå tvert imot kan føye til en ny en.

- Dette er første og trolig siste gang jeg legger til en populasjon, sier han til New Scientist.

Nordvestlige Etiopia har lenge vært ansett for å være et løvetomt område på grunn av krypskyting og miljøødeleggelser. Men den oppfatningen må nå altså revideres. Fotspor Bauers forskergruppe har i lengre tid mistenkt at det avsidesliggende leteområdet - i og ved nasjonalparken Alatash - kan være hjem for løver, men siden mennesker sjelden ferdes der, fins ikke bevis før nå.

Forskerne satte opp kamerafeller på en elvebredd. Der fant Bauer fotspor etter løver.

- Det var eureka-øyeblikket da jeg innså det faktisk var løver der, sier han.

Den andre natta lyktes det teamet å få bilder av de store kattedyrene.

Bauer anslår at det fins opptil 200 individer i Alatash og den sudanske naboparken Dinder.

Truet De siste åra har antallet løver i verden sunket drastisk, og anslagsvis 20 000 lever nå i Afrika. Forskere regner med at populasjonen vil være halvert i løpet av 20 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer