Opptil 30 000 kunder strømløse etter ekstremværet «Hilde»

- Det er så sterk vind at det nesten ikke er forsvarlig å ha mannskaper ute. De blåser over ende, sier nettsjefen i Helgelandskraft.

EKSTREMVÆR:  Dette satellittbildet  viser ekstremværet «Hilde» på vei inn mot Norge klokken 18 lørdag kveld. Foto: Meteorologisk institutt
EKSTREMVÆR: Dette satellittbildet viser ekstremværet «Hilde» på vei inn mot Norge klokken 18 lørdag kveld. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Ekstremværet «Hilde» herjer nå i Trøndelag og på Helgeland, på det verste med orkans styrke.

SEND DINE UVÆRSBILDER TIL 2400@dagbladet.no.

Opptil 20 000 i Nord-Trøndelag NTE i Nord-Trøndelag opplyser at det klokken 22 i kveld var mellom femten og tjue tusen strømløse kunder i Nord-Trøndelag.

- Det er et vanvittig styggvær. Trærne flyr de gjennom lufta og legger seg på strømlinjene. Mange av guttene på jobb har aldri opplevd så kraftig vind før, sier Trygve Kværnland, administrerende direktør i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) nett til Dagbladet.

Han sier tallene på strømløse svinger voldsomt.

- Når det blir feil på nettet, prøver vi å koble folk på igjen, så går det 10 minutter før det faller ut et annet sted.

Kværnland sier alt som kryper og går av mannskaper nå jobber for å få strømmen hjem til folk. «Hilde» bringer med seg vind som beveger seg med en fart på over 100 kilometer i timen.

- Når de som er på jobb nå blir utslitte, skal vi kjøre på med nye mannskaper, sier Kværnland.

10 000 strømløse i Sør-Helgeland Strømsituasjonen er kritisk i områdene rundt Brønnøysund i kveld.

- Det er så sterk vind at det nesten ikke er forsvarlig å ha mannskaper ute. De blåser over ende, da vinden er godt over orkans styrke, sier Nettsjef Frode Valla i Helgelandskraft.

Han sier strømmen er ute i Sør-Helgeland, og estimerer at mellom ti og tolv tusen kunder er strømløse. Det er altså områdene som grenser til Trøndelag som er hardest rammet.

KRAFTIG VIND:  Vinden i Nord-Trøndelag er så kraftig at den blåser trær over ende. Flere legger seg på strømlinjene og forårsaker strømbrudd. Foto: Martin Hågensen/Dagbladet
KRAFTIG VIND: Vinden i Nord-Trøndelag er så kraftig at den blåser trær over ende. Flere legger seg på strømlinjene og forårsaker strømbrudd. Foto: Martin Hågensen/Dagbladet Vis mer

- Men det kommer og går. Vi konsentrerer oss om å holde hovedlinjene oppe, og så langt har vi klart det, bortsett fra i sør, sier Valla.

Saltproblemer i Sør-Trøndelag I Sør-Trøndelag har strømmen vært nede på hele Hitra og Frøya i kveld kveld. Totalt 1400 personer har vært strømløse deler av lørdagskvelden.

- Det holder på å rette seg opp nå, på Hitra og Frøya. Strømmen har falt ut flere ganger i kveld, sier Kjell Dahle ved Trønderenergi til Dagbladet.

Han sier det er saltproblemer som har skylda for strømbruddene.

- Det er på grunn av uværet. Salt fra havet legger seg på linjene, så det blir overslag, og da faller linjene ut, sier Dahle til Dagbladet.

SEND DINE UVÆRSBILDER TIL 2400@dagbladet.no.

KRAFTIG VIND:  Sjøen slo lørdag kveld inn over havna i Stjørdal, og politiet og brannvesen stengte etter hvert av hele havneområdet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
KRAFTIG VIND: Sjøen slo lørdag kveld inn over havna i Stjørdal, og politiet og brannvesen stengte etter hvert av hele havneområdet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer