JEMEN: Amerikanske droner gikk også til angrep i går. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
JEMEN: Amerikanske droner gikk også til angrep i går. Foto: REUTERS/NTB ScanpixVis mer

Opptil 30 drept i droneangrep i Jemen

Slapp bomber etter morgenbønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptil 30 personer ble drept da en amerikansk drone gikk til angrep mot mistenkte al-Qaida-medlemmer i Jemen 1. påskedag, ifølge lokale stammeledere.

Dronen slapp sine bomber mot minst tre ulike mål etter morgenbønnen søndag, opplyser stammelederne.

Ifølge Jemens forsvarsdepartement skjedde angrepet mot en avsidesliggende fjellregion sør i landet, der de mistenkte medlemmene av terrornettverket skal ha vært i ferd med å planlegge et angrep mot sivile og militære installasjoner.

Tallet på døde varierte søndag.

- Mer enn 30 medlemmer av al-Qaida ble drept, sier en stammeleder til nyhetsbyrået AFP, mens Reuters melder at rundt 25 ble drept. I tillegg skal mange ha blitt såret i angrepet.

Søndagens droneangrep var det andre på to dager. Lørdag ble 13 personer drept i et lignende angrep. Minst tre av dem skal ikke ha hatt noen forbindelser til al-Qaida.

Droneangrepene og de utenomrettslige henrettelsene har fått hard medfart av menneskerettighetsorganisasjoner, som mener at de strider mot folkeretten og at sivile blir drept.

USA har vedgått bruk av droner i Jemen. Amerikanske myndigheter har satset store summer på å bekjempe al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP), som de hevder er en trussel mot USAs sikkerhet.

(NTB)