Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opptil 30 sivile drept i Mosul-angrep

Drept under flyangrep rettet mot IS-leder. 

UNIVERSITETET:  Restene av et av byggene til Universitet i Mosul, der det nå pågår en intensiv kamp mot IS. Foto: REUTERS/Ahmed Saad
UNIVERSITETET:  Restene av et av byggene til Universitet i Mosul, der det nå pågår en intensiv kamp mot IS. Foto: REUTERS/Ahmed Saad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptil 30 sivile skal være drept i et flyangrep mot en IS-kontrollert del av Mosul, forteller lokale innbyggere.

Angrepet var rettet mot al-Jadida-området vest i Mosul, der den ytterliggående islamistgruppa IS fortsatt holder stand, forteller øyenvitner til Reuters.

Ifølge innbyggere i området avfyrte flyene minst tre raketter, og målet skal ha vært huset til en kjent militant leder, Harbi Abdel Qader. Han befant seg ikke i bygningen, men flere familiemedlemmer skal ha blitt drept.

Det er ikke kjent om det var irakiske kampfly eller fly fra den SA-ledede koalisjonen mot IS som sto bak angrepet.

MOSUL: CNNs journalist Arwa Damon og fotograf Brice Laine fulgte irakiske styrker i kampen om Mosul da de ble angrepet av IS-soldater. Soldatene og CNN var omringet i 28 timer før de fikk forsterkninger og klarte å komme seg ut levende. Video: CNN Vis mer Vis mer

Bilbomber

Irakiske regjeringsstyrker har de siste dagene forsøkt å innta universitetsområdet øst i Mosul, men har møtt kraftig motstand fra IS.

Lørdag kontrollerte irakiske spesialstyrker rundt en firedel av universitetsområdet, men ble beskutt av skarpskyttere fra IS og angrepet med granater og bilbomber. De irakiske soldatene var likevel ved godt mot.

– De har bare sendt fire bilbomber mot oss, mens de andre dager har sendt 20. De bruker ikke pansrede kjøretøy lenger heller, nå bruker de bare sivile biler, forteller løytnant Zain al-Abadeen.

Lagt i grus

Store deler av universitetsområdet som det nå kjempes om, er rasert etter å ha blitt bombet av fly fra den USA-ledede koalisjonen.

USA fryktet at IS skulle benytte laboratoriene ved universitetet til å produsere kjemiske våpen og har derfor lagt dem i grus.

IS har benyttet en rekke offentlige bygg som militærbaser i Mosul, og det er uklart om universitetsområdet fortsatt var i bruk til dette.

Tidligere i måneden la amerikanske fly et sykehus i ruiner, men dette var ikke lenger i drift og var omgjort til en militærbase for IS. (©NTB)

BOMBES: Tyrkiske styrker skal ha angrepet 14 mål som angivelig tilhører IS nord i Syria. Kamera festet på våpnene viser de enorme eksplosjonene fra angrepene. Video: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling