NEDBRENT: Så sent som rundt 20.40 skal det ha funnet seg 100 levende griser i fjøset. Politiet jobber torsdag kveld med å få dem ut. Foto: Politiet
NEDBRENT: Så sent som rundt 20.40 skal det ha funnet seg 100 levende griser i fjøset. Politiet jobber torsdag kveld med å få dem ut. Foto: PolitietVis mer

Opptil 300 griser døde i brann i Rogaland

Det brenner fortsatt i bygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 300 griser har brent inne i et grisehus og et tilknyttet fjøs i Suldal i Rogaland. Det brenner fortsatt i bygningene, og det jobbes med å redde ut rundt 100 griser som fortsatt er i live.

Brannen i grisehuset og fjøset brøt ut torsdag ettermiddag.

NEDBRENT: Fjøset stod ikke til å redde. Foto: Politiet
NEDBRENT: Fjøset stod ikke til å redde. Foto: Politiet Vis mer

– Vi snakker kanskje om så mange som over 300 døde griser. Det er fortsatt rundt 100 griser i live inne i bygningene. Disse prøver vi å redde ut, sa operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til NTB klokken 20.40.

Bruker gravemaskin

Bygningene er delt i flere seksjoner og etasjer. Frøyland-Jensen forteller at brannmannskapene har tatt i bruk en gravemaskin for å redde dyrene som fortsatt er i live. Gravemaskinen brukes til å rive ned vegger så grisene kan komme seg ut, og brannmannskaper inn.

– Brannmannskapene begynner å få brannen under kontroll, opplyser operasjonslederen, som legger til at det er store materielle skader.

Flere dyr reddet ut

Operasjonslederen opplyser at alle kyrne som befant seg i fjøset, trolig har kommet seg ut av bygningen.

– Det tyder på at man klarte å skremme ut alle kyrne, sier Frøyland-Jensen.

Det er uklart nøyaktig hvor mange griser som befant seg i bygningene da brannen startet, men mellom 20 og 30 griser ble reddet ut tidligere på kvelden.

Brannstedet er ved Nattlandsvatnet øst for Erfjord.

Politiet fikk melding om brannen klokken 17.27.

(NTB)