Dødsbrann rammet kunstnerkollektiv i Oakland:

Opptil 40 døde i brann i California

Brannen brøt ut under en elektronikakonsert.

BRANN RAMMET DANSEFEST: Minst ni døde er funnet etter denne brannen i et kunstnerkollektiv i Oakland, og politiet frykter dødstallet kan komme opp i 40. Brannen brøt ut under en dansefest sent fredag, amerikansk tid. Foto: REUTERS/Stephen Lam
BRANN RAMMET DANSEFEST: Minst ni døde er funnet etter denne brannen i et kunstnerkollektiv i Oakland, og politiet frykter dødstallet kan komme opp i 40. Brannen brøt ut under en dansefest sent fredag, amerikansk tid. Foto: REUTERS/Stephen Lam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet frykter at så mange som 40 unge mennesker omkom i brannen i et kunstnerkollektiv i Oakland, California.

Så langt har brannvesenet funnet ni døde i ruinene av den toetasjes lagerbygningen, men minst 25 personer ikke er gjort rede for.

Brannmannskaper brukte lørdag motorsager og økser for å skjære seg gjennom forkullede møbler og bygningsrester i Fruitvale utenfor San Francisco.

Tallet på døde ventes å stige, sier Ray Kelly ved sheriffens kontor i Alameda County, som tar høyde for at så mange som 40 mennesker brant inne.

Brannen brøt ut under en elektronikafest sent fredag kveld. Den eneste fluktveien ut av andre etasje, var via en trapp laget av trepaller, opplyser brannsjef Teresa Deloach-Reed.

Elektronikafest

Fredag kveld var flere hundre mennesker invitert til elektronikafest med flere artister i den ombygde lagerbygningen, som ifølge lokale medier huset rundt 50 beboere i flere kunstneratelierer.

Brannsjefen anslår mellom at 50 og 100 mennesker var til stede da brannen brøt ut. Noen av dem klarte å komme seg ut av den brennende bygningen i live.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer