Opptil 400 døde da oljeledning tok fyr i Nigeria

Opptil 400 mennesker døde søndag da en ødelagt oljerørledning tok fyr og eksploderte ved byen Warri i det sørlige Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere hundre andre er skadd og ligger på sykehus etter brannen i oljeledningen ved landsbyen Jesse, ikke langt fra Warri.

Rørledningen tilhører det nigerianske statseide oljeselskapet PPMC. Ifølge øyenvitner løp hundrevis av mennesker bort til oljeledningen da den sprang lekk for å samle opp den verdifulle oljen. Like etter begynte den å brenne.

- Det er tegn som tyder på sabotasje, sier en person som bor en mil fra ulykkesstedet, mens andre sier at krangel mellom to grupper som samlet inn olje endte med at noen tente på oljen, med katastrofalt resultat.

Andre teorier som verserte var at brannen skyldtes at noen tente en sigarett, eller at den ble antent av en gnist fra en motorsykkel som ble startet etter at eieren hadde fylt tanken sin med gratis olje.

Det har vært stadige aksjoner mot oljeinstallasjoner i det oljerike Nigerdeltaet i Nigeria den siste tiden. Bølgen av protestaksjoner og angrep mot oljeselskaper har redusert Nigerias oljeeksport med minst en femdel.

Aksjonene er blitt gjennomført av frustrerte stammefolk. Det eneste utbyttet de har av oljevirksomheten, er omfattende miljøødeleggelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer