Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opptil 60 mistenkes matforgiftet i Bodø

Spiste mat fra sjømatbuffé.

SYKE I BODØ: De opptil 60 syke deltok på et havarrangement i Bodø. Arkivfoto: Dmitrij Pistov / Shutterstock / NTB Scanpix
SYKE I BODØ: De opptil 60 syke deltok på et havarrangement i Bodø. Arkivfoto: Dmitrij Pistov / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Opptil 60 personer mistenkes matforgiftet etter å ha spist sjømat fra en buffé i Bodø, melder avisa Bodø By, viderebrakt av TV 2.

De syke deltok på arrangementet «Havets døgn», i regi av studenter ved Nord universitet torsdag. Måltidet ble servert på hotellet Scandic Havet.

Bodøs smittevernlege Kai Brynjar Hagen opplyser til Bodø By at legevakta i de påfølgende dagene fikk svært mange henvendelser om sykdom fra deltakere på arrangementet.

Ledelsen ved hotellet sier de ble varslet av kommunelegen lørdag, og at de har tatt prøver i samarbeid med Mattilsynet, i jakt på smitteårsaken. De holder også muligheten åpen for at de syke ikke ble smittet på Scandic Havet, da deltakerne også fikk mat servert andre steder tidligere på dagen.

Arnt Inge Berget, avdelingsleder ved Mattilsynet i Salten, sier resultatet av prøvene vil foreligge om et par dager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media