- INNSIDEJOBB: Her bevoktes ei gruppe gisler av en gisseltaker inne på Tiguentourine-anlegget. Bildet er fra onsdag eller torsdag. Foto: ENNAHAR TV / REUTERS / NTB SCANPIX
- INNSIDEJOBB: Her bevoktes ei gruppe gisler av en gisseltaker inne på Tiguentourine-anlegget. Bildet er fra onsdag eller torsdag. Foto: ENNAHAR TV / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Opptil fem av gisseltakerne var ansatt ved gassanlegget

Gisselaksjonen var en innsidejobb, ifølge sikkerhetskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opptil fem av gisseltakerne i In Aménas var ansatt ved gassanlegget, hevder sikkerhetskilder ifølge den britiske avisa Telegraph.

Avisa er kjent for å ha gode kilder i det britiske forsvarsdepartementet og i etterretningsmiljøet.

En av gisseltakerne som jobbet «på innsida» er fransk, ifølge avisas kilder. Stemmer dette, er levner det lite ære til de sikkerhetsanvarlige ved Tiguentourine-anlegget.

Fra før er det meldt at noen av gisseltakerne kjente til anleggets interne prosedyrer, samt kjente romnumrene der utenlanske gassarbeidere bodde.

Franskmannen skal i utgangspunktet ikke ha samarbeidet med gisseltakerne, men skiftet side etter at anlegget var stormet og i de militante islamistenes hender. Han ble angivelig drept da den algeriske hæren stormet anlegget i går.

Algeriske myndigheter har tidligere opplyst at 32 gisseltakere er drept - dvs. de aller fleste, om ikke alle aksjonistene. I dag fant imidlertid hæren fem overlevende gisseltakere som hadde gjemt seg inne på det enorme anlegget - og det spekuleres på om minst tre til kan ha unnsluppet.

Fem norske Statoil-ansatte er fremdeles savnet etter gisselaksjonen.