- Opptil fem millioner hjemløse

Mangler mat, vann og medisiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flodbølgene i Det indiske hav 2. juledag har drevet millioner av mennesker fra hjemmene sine, og katastrofen kan bli mye større dersom hjelpen til de rammede områdene ikke når fram fort, sier Verdens helseorganisasjon (WHO).

- Dette er den alvorligste naturkatastrofen som har rammet regionen på flere tiår. Helsebehovet til folk er umiddelbart og grunnleggende, sier organisasjonens generaldirektør Jong Wook Lee.

Organisasjonen anslår at et sted mellom tre og fem millioner mennesker mangler det helt elementære for å overleve: Rent drikkevann, tak over hodet, mat, medisin og legehjelp.

Tallet på antall omkomne var klokka sju i kveld passert 125 000 mennesker. Mange steder venter man at tallet stiger. Epidemier blant de mange menneskene som nå er drevet på flukt, kan føre til ytterligere stigninger i dødstallene.

Vannet viktigst

Organisasjonen sier det er drikkevann, og ikke det å fjerne likene som er det viktigste for å forhindre utbrudd av epidemier blant millioner av overlevende.

- Det er ingen risiko for epidemier på grunn av de døde kroppene, sier WHO-talskvinne Harsaran Pandey i New Dehli ifølge MSNBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.