Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opptøyene fortsetter i Jerusalem

Minst 40 palistinske demonstranter skal være skadet etter sammenstøt med israelsk politi.

SKYTER TÅREGASS: En israelsk grensepolitimann skyter tåregass mot steinkastende palestinske demonstranter i Øst-Jerusalem tirsdag. Foto: Darren Whiteside / REUTERS / SCANPIX
SKYTER TÅREGASS: En israelsk grensepolitimann skyter tåregass mot steinkastende palestinske demonstranter i Øst-Jerusalem tirsdag. Foto: Darren Whiteside / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Uroen i Jerusalem fortsetter tirsdag med nye sammenstøt mellom politi og palestinske demonstranter. En Hamas-leder oppfordrer til ny intifada.

Israelsk politi brukte gummikuler og tåregass mot demonstrantene, som på sin side kastet stein og satte opp barrikader.

- Vi kommer hit for å kaste stein fordi det er alt vi har, og situasjonen i Jerusalem er farlig, sier en av demonstrantene.

Sykehuskilder forteller at minst 40 palestinere ble skadd i sammenstøtene, som fant sted flere steder i Øst-Jerusalem. 15 politimenn fikk skader, en av dem ble skutt i hånden. Gjerningsmannen slapp unna.

Rundt 60 personer ble arrestert, opplyser politiet.

Det har vært flere kraftige sammenstøt mellom palestinere og israelsk politi i Jerusalem de siste ukene. Mandagens åpning av en synagoge i gamlebyen har bidratt til å øke spenningen ytterligere.

Nestleder i Hamas politbyrå, Mussa Abu Marzuk, oppfordret tirsdag palestinerne til å sette i gang en ny intifada.

- Alle deler av det palestinske samfunnet må delta i intifadaen. Hver og en palestiner må reise seg mot den israelske okkupasjonsstyrken, sier Abu Marzuk.

Intifada er arabisk for opprør og har en spesiell klang hos palestinerne, som satte i gang slike opprør i 1987 og 2000. (NTB)


ØKT SPENNING: Gjenåpningen av Hurva-synagogen i gamlebyen i Jerusalem har bidratt til økt spenning i byen. Foto: Baz Ratner / REUTERS / SCANPIX
ØKT SPENNING: Gjenåpningen av Hurva-synagogen i gamlebyen i Jerusalem har bidratt til økt spenning i byen. Foto: Baz Ratner / REUTERS / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!