Opptøyene fortsetter i St. Louis

Opptøyene fortsetter i St. Louis i den amerikanske delstaten Missouri.

BRUKTE TÅREGASS:  Opprørspoliti tok i bruk tåregass mot hundrevis av ungdommer som samlet seg i St. Louis-forstaden Ferguson. Foto: AP Photo/St. Louis Post-Dispatch, Robert Cohen
BRUKTE TÅREGASS: Opprørspoliti tok i bruk tåregass mot hundrevis av ungdommer som samlet seg i St. Louis-forstaden Ferguson. Foto: AP Photo/St. Louis Post-Dispatch, Robert CohenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen gikk store grupper av sinte ungdommer løs på butikker og biler i en forstad av St. Louis, som en reaksjon på politiets drap på en 18-åring lørdag.

Michael Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha hevet hendene over hodet.

Til tross for at Browns mor Lesley McSpadden mandag gikk ut med en oppfordring om å stanse opptøyene, fortsatte uroen natt til tirsdag.

Opprørspoliti tok i bruk tåregass mot hundrevis av ungdommer som samlet seg i St. Louis-forstaden Ferguson, der flere biler og bygninger gikk opp i flammer natten før.

Ifølge en talsmann for politiet ble det skutt mot politifolkene, men ingen skal være kommet til skade.

(NTB)