Opptøyene i Indonesia koster liv

JAKARTA (NTB-Reuter-AFP): Opptøyene i Indonesia begynner å koste liv. Minst tre mennesker er blitt drept siden uroen bredte seg til ytterligere fire byer i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det militære har satt inn forsterkninger mot sine egne medborgere etter at kraftige uroligheter har brutt ut i seks byer i løpet av ett døgn. En av de drepte ble skutt i hodet av politi, skriver avisen Suara Pembaruan.

Indoneserne er rasende og frustrerte over priser som går i været og basisvarer de ikke lenger kan få tak i. I tillegg er mange blitt arbeidsledige i kjølvannet av den store økonomiske krisen. Folk retter sinnet først og fremst mot den kinesiske minoriteten. Forretninger som kinesere driver, blir rasert og plyndret.

De verste ødeleggelsene har så langt rammet kystbyen Pamanukan på øya Java. En rekke butikker, religiøse steder og sykehus ble lørdag satt i brann eller ødelagt på annen måte. Politiet arresterte 154 personer.

Opptøyene brøt ut i går i byer på nordkysten av Java etter at en mann ble skutt i hodet. 28-åringen er det første bekreftede dødsoffer for uroen i Indonesia.

Politiet forbyr nå ansamlinger av mennesker i ukene fram til presidentvalget i mars. De fleste regner med at president Suharto, som har styrt Indonesia inn i krisen, vil bli gjenvalgt av Folkets rådgivende forsamling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer