Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opptøyer i australsk leir for asylsøkere

Én person er omkommet og 77 skadd i opptøyer i et lukket australsk asylmottak på en øy i Stillehavet.

LEIREN: Det australske immigrasjonsdepartementet har offentliggjort dette bildet av en asylsøker som kommer til leiren på øya Manus i Papa Ny-Guinea. Nå har det brutt ut opptøyer i leiren. Foto: EPA/DEPARTMENT OF IMMIGRATION AND CITIZENSHIP AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
LEIREN: Det australske immigrasjonsdepartementet har offentliggjort dette bildet av en asylsøker som kommer til leiren på øya Manus i Papa Ny-Guinea. Nå har det brutt ut opptøyer i leiren. Foto: EPA/DEPARTMENT OF IMMIGRATION AND CITIZENSHIP AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser den australske regjeringen. Opptøyene har pågått i to dager i interneringsleiren på øya Manus, som tilhører Papua Ny-Guinea. Søndag klarte over 30 asylsøkere å bryte ut av leiren.

- Dette er en tragedie, men situasjonen var svært farlig. Folk valgte å protestere på en svært voldelig måte, sier Australias innvandringsminister Scott Morrison.

Fredelige demonstrasjoner har pågått i leiren i flere uker, og det er først de siste dagene at beboere har tydd til vold. Mandag kveld ble én drept og 77 skadd.

Alle båtflyktninger som ankommer Australia, blir plassert i leire på øyene Manus og Nauru i Stillehavet. Formålet med praksisen er å unngå menneskesmugling, ifølge australske myndigheter.

(NTB)

Hele Norges coronakart