LEIREN: Det australske immigrasjonsdepartementet har offentliggjort dette bildet av en asylsøker som kommer til leiren på øya Manus i Papa Ny-Guinea. Nå har det brutt ut opptøyer i leiren. Foto: EPA/DEPARTMENT OF IMMIGRATION AND CITIZENSHIP AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
LEIREN: Det australske immigrasjonsdepartementet har offentliggjort dette bildet av en asylsøker som kommer til leiren på øya Manus i Papa Ny-Guinea. Nå har det brutt ut opptøyer i leiren. Foto: EPA/DEPARTMENT OF IMMIGRATION AND CITIZENSHIP AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUTVis mer

Opptøyer i australsk leir for asylsøkere

Én person er omkommet og 77 skadd i opptøyer i et lukket australsk asylmottak på en øy i Stillehavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser den australske regjeringen. Opptøyene har pågått i to dager i interneringsleiren på øya Manus, som tilhører Papua Ny-Guinea. Søndag klarte over 30 asylsøkere å bryte ut av leiren.

- Dette er en tragedie, men situasjonen var svært farlig. Folk valgte å protestere på en svært voldelig måte, sier Australias innvandringsminister Scott Morrison.

Fredelige demonstrasjoner har pågått i leiren i flere uker, og det er først de siste dagene at beboere har tydd til vold. Mandag kveld ble én drept og 77 skadd.

Alle båtflyktninger som ankommer Australia, blir plassert i leire på øyene Manus og Nauru i Stillehavet. Formålet med praksisen er å unngå menneskesmugling, ifølge australske myndigheter.

(NTB)