Opptøyer i Barcelona: Frykter at liv kan gå tapt

Over en halv million mennesker deltar i en demonstrasjon for uavhengighet i Barcelona. Norsk Catalonia-kjenner frykter liv kan gå tapt om ikke situasjonen roer seg.

SE TV LIVE: En halv million demonstrerer i Barcelona. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden ni katalanske politikere ble dømt til lange fengselsstraffer i Spania mandag, har rasende demonstranter satt sitt preg på Barcelona. Fredag toppet protestene seg idet titusener av marsjerende katalanere nådde fram til regionhovedstaden.

Marsjene startet i fem ulike byer tirsdag og endte opp i en storstilt massemønstring i sentrum av Barcelona fredag klokka 17.

En drøy time seinere anslo politiet i byen at over en halv million mennesker hadde samlet seg.

Fram til klokka 20 har ambulansetjenesten i Catalonia behandlet 62 personer, skriver El Pais.

Frykter for liv

Catalonia-kjenner Jostein Moen forteller til Dagbladet at han var i Barcelona på mandag, da de store demonstrasjonene startet.

- De første timene var det veldig trist stemning i Barcelona, litt begravelsesstemning. Utover kvelden utviklet det seg tøffere demonstrasjoner.

Han forteller at det etterhvert har blitt stor forskjell på demonstrasjonene på dagtid, hvor de er moderate, og på kveldstid, hvor han sier de blir verre og verre.

- Hva som egentlig er motivet er det grunn til å stille spørsmål til. Om det er politisk, pøbler eller begge deler. Det blir ikke et mer selvstendig Catalonia ut av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer