Opptøyer i Oslo

Personer fra nazistiske gruppa Nordiske Motstandsbevegelsen lagde opptøyer i Oslo sentrum.

DEMONSTRERTE: Den nazistiske gruppa Nordiske Motstandsbevegelsen var involvert i opptøyer i Oslo sentrum i dag. Politiet skal ha gått til pågripelse av flere personer. Video: Filter Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo politidistrikt melder at de er i Oslo sentrum med mye ressurser etter at en gruppe på 30-40 personer ønsket å ytre seg.

- De har blant annet stått foran Stortinget. Dette er ikke meldt og de har nektet å etterkomme politiets pålegg. De vil derfor bli innbrakt til arrest, skriver de på Twitter.

Ifølge operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt er mellom 30 og 40 personer innbragt i politiets arrest, for å ikke ha etterkommet politiets pålegg.

- Det er flere utenlandske statsborgere blant disse, og de vil få status som pågrepet - ikke innbragt, sier Pedersen til Dagbladet.

Ifølge ham er det snakk om svenske og danske statsborgere.

Av de pågrepne sitter 30 utelandske borgere i arrest til tidligst søndag morgen. De mistenkte får en straffereaksjon, og en juridisk vurdering rundt utlendingsloven vil bli tatt i natt.

Filter Nyheter har publisert videoer på Twitter som viser demonstranter som slåss med politiet. Se videoene øverst i saken.

NRK, som meldte om saken først, skriver at det er medlemmer av den nazistiske gruppa Nordiske Motstandsbevegelsen som er involvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer