Opptøyer i Paris

Opprørspoliti omringet demonstranter i sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet.no): Det gikk ikke lang tid fra Nicolas Sarkozys valgseier var proklamert, til det ble bråk i Paris\' gater. Et stort oppbud av opprørspoliti ble kalt ut for å få bukt med flere tusen demonstranter som hadde samlet seg på Place de la Bastille i sentrum.

Place de la Bastille er stedet der Ségolène Royals tilhengere hadde samlet seg til valgvake, og i 22-tida ble det bråk: Ei gruppe på flere hundre demonstranter, flere av dem maskerte og med svarte og røde anarkistflagg, brente ei dokke som framstilte den påtroppende konservative presidenten, ifølge NTB. Samtidig begynte demonstrantene å kaste stein på de store politistyrkene, som svarte med tåregass og vannkanoner.

- Akkurat nå har de store politistyrkene omringet et par tusen demonstranter inne på Place de la Bastille. Det dreier seg om opprørsstyrker fra gendarmeriet som er fullt utstyrt med tåregass, skjold og vannkanoner, forteller Dagbladet.no\'s korrespondent i Paris, Einar Hagvaag.

Hagvaag forteller videre at politiet ser ut til å kontroll over situasjonen.

- Det er svært mange politifolk i gatene, og det synes som om de nøyer seg med å ha omringet demonstrantene, framfor å gå i nærkamp med dem, sier Hagvaag.

- Hvem er demonstrantene? Er det ungdom fra drabantbyene?

- Det er vanskelig å si, men det er nok temmelig sikkert at ingen av dem har stemt på Sarkozy, sier Hagvaag, som ikke tror konflikten kommer til å eskalere i natt.

- Det er altfor mange politifolk til at det er sannsynlig, sier korrespondenten, som for øvrig forteller at det ellers i byen er en rolig stemning, på tross av mange mennesker i gatene.

GJENNOM TÅREGASSEN: Demonstranter prøver å unnslippe tåregassen som opprørspolitiet brukte mot opptøyene på Place de la Bastille. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS/SCANPIX
GJENNOM TÅREGASSEN: Demonstranter prøver å unnslippe tåregassen som opprørspolitiet brukte mot opptøyene på Place de la Bastille. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer